Батальйони, які воюють за терористів на Донбасі, тренують російські інструктори. Росія також підтримує терористів у Сирії. Про це розповів "Радіо Свобода" громадянин РФ Рустам, який воює на нашій території за бойовиків з жовтня 2014 року.

25-річний мусульманин Рустем Хісамієв народився у Татарстані, що в Російській Федерації. З 2009-го року служив в армії, в 2011 році пішов за контрактом служити у Чечню. Пробув там до 2014-го. Після відразу вирішив їхати воювати на Донбас.

Він розповів, що через інтернет знайшов потрібні контакти і поїхав на схід України ще в жовтні 2014 року добровільно. Тому зарплату йому ніхто не платить. Але, за словами парубка, командири дають гроші в російських рублях на одяг, їжу та відпочинок.

Як відзначає видання, Рустем ніколи "не підписував жодних документів, де б йшлося про зарплату або умови служби. Крім того, його ім'я та прізвище ніколи не вносили до списків або відомостей".

Сам терорист зізнається, що приїхав допомогти воювати так званим ополченцям.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Це все через фашизм тут. Саме фашизм. У них ще не знищені до кінця послідовники Гітлера та Бандери. Я прийшов воювати проти них", – заявив бойовик.

Рустем розуміє, що Кремль бреше про відсутність російських військ на території Донбасу, а також допомогу терористам. Він знає багато фактів, які підтверджують зворотнє.

Так, він заявляє, що підрозділи з Росії приїжджають на тиждень, а потім йдуть на ротацію.

"Кожен батальйон бойовиків обов'язково має одного військового інструктора, направленого Кремлем, і близько 15 військових добровольців з РФ. Також допомога поступає у вигляді військової техніки, яку командири купують у рублях регулярно", - каже він.

Читайте також: В РФ запустили антивоєнне відео з російським найманцем (відео)

До речі, Рустем знає, що Донбас не єдина територія, якою займається Росія.

"Є можливість поїхати і до Сирії через приватну військову компанію Путина. З Росії охоронцями посилають до Сирії", – додав він.