Командир батальйону "Артемівськ" Геннадій Малиновський заперечує звинувачення у сприянні контрабанді у зоні проведення антитерористичної операції.

Про це йдеться у його заяві для Радіо Свобода.

Малиновський наголосив, що його підрозділ "із честю виконував і виконує завдання, поставлені керівництвом ГУ МВС Донецької області й центру АТО".

Напередодні радник президента України Юрій Бірюков у своєму "Фейсбуці" повідомив про нібито сприяння батальйону "Артемівськ" контрабанді лісоматеріалів на Донеччині.

Натомість командир батальйону "Артемівськ" у своїй заяві у неділю, 26 липня, наголосив що "затримана машина з лісом призначалася для укріплення лінії оборони".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Вночі на Донбасі затримали 11 машин із контрабандою

"Зараз ці лісоматеріали під арештом і ми не можемо ними скористатися для зведення захисних укріплень і облаштування побуту особового складу", – додав Малиновський.

Підтримку боротьбі з контрабандою у зоні АТО раніше висловив президент України Петро Порошенко. Наразі для попередження і виявлення фактів таких зловживань створено спільні групи у складі представників СБУ, Збройних сил, Держприкордонслужби, Державної фіскальної служби та низки інших відомств.