Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації виступає за скасування анонімності мобільних номерів.

НКРЗІ затвердила відповідний проект про зміну декількох підзаконних актів, в яких мова йде про реєстрацію абонентів мобільного зв'язку у своїх операторів.

Таке рішення ухвалили на засіданні НКРЗІ, повідомляє "Економічна правда".

"Нічим пишатися Україні, де 90% абонентів мобільного зв'язку на умовах анонімності", - заявив глава Нацкомісії Олександр Животовський.

Читайте також: Конкурс знятого на телефон кіно в Києві: кастаньєти і повидло

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Він також додав, що реєстрація абонентів мобільного зв'язку - загальносвітова норма. Це дозволяє впровадити нові послуги, в тому числі фінансові, для яких пріоритетною є безпека.

Якщо Кабмін все-таки затвердить відповідну постанову, абоненти, яких зараз обслуговують на умовах публічного анонімного договору, будуть зобов'язані зареєструватися в операторів, пред'явивши документ, що засвідчує особу.