Представники військкомату в Харкові не змогли знайти на роботі депутатів місцевої міськради, яких вони збиралися мобілізувати.

З 11 депутатів, яким хотіли вручити повістки, на сесії були присутні лише четверо. І то у них пізніше знайшлися причини, щоб не служити в армії, пише Кореспондент.

"Наскільки я знаю, у більшості або є право на відстрочку за сімейними обставинами, або людина непридатний, або стоїть на спецобліку", - пояснив заступник обласного воєнкома Юрій Калгушкін.

Один депутатів, які отримали повістку, Габріел Михайлов, коментуючи ситуацію, розповів, що зовсім не є військовозобов'язаним.

"Вони написали дуже хитро - прийти для уточнення даних, ось я і прийшов. Я не був військовозобов'язаним - не проходив свого часу військову кафедру і в армії не служив, але при цьому не знав, що по досягненні 40 років треба було з'явитися у військкоматі і знятися з обліку ", - розповів він.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Дітям регіоналів вручили повістки в АТО

Інший депутат і, за сумісництвом, директор департаменту житлового господарства мерії 43-річний Роман Нехорошков після спілкування з військкомом повідомив, що не може проходити службу "за віковими критеріями".

У свою чергу 30-річний депутат міськради і голова Ленінського району Максим Мусєєв заявив, що і без призову служить батьківщині. "Я і так служу батьківщині на державній службі, якщо ви не знаєте. І як державний службовець і представник адміністрації маю відстрочку від мобілізації", - розповів він.

ЗМІ повідомляють, що процес мобілізації в Харкові, на відміну від районів області, проходить з великими труднощами. Під час останньої хвилі план виконав тільки один район міста з дев'яти.

За даними обласного військкомату, план з мобілізації в Харківській області вдалося виконати тільки під час перших трьох хвиль. Четверту хвилю забезпечили бійцями лише на 75%, а п'яту - на 54%.