"Маєток графа Устинова", що знаходиться між Нікітським ботанічним садом і курортом Массандра, який нині є готелем-садибою, продано за 19 млн доларів.

Продавцем виступив бізнесмен, засновник мережі "Пятерочка" Андрій Рогачов, а покупцем - корпорація "ВСМПО-Авіа", яка входить в "РОСТЕХ".

Про це свідчать дані системи СПАРК, пише РБК.

Садиба-готель "Маєток графа Устинова" займає 12 га в селищі Схід на південному березі Криму.

На території готелю-садиби збережені дві історичні садиби російського дипломата графа Михайла Устинова: будинок відпочинку і прийомів, гостьовий будинок (всі будівлі споруди XIX століття).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відомості про угоду також містяться у звітності ПАТ "Корпорація ВСМПО-Авісма" за 2014 рік.

Група повідомила, що в 2014 році придбала санаторно-курортний комплекс вартістю 19 млн доларів, зокрема за права оренди земельних ділянок строком на 50 років корпорація заплатила 15,4 млн доларів, за будівлі - 4,8 млн доларів.

Читайте також: Путін збудував "Лас-Вегас" за 4 мільярди доларів посеред Сибіру

Андрій Рогачов займає 129-е місце в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії, за версією Forbes, зі статками в 700 млн доларів.

Корпорація "ВСМПО-Авісма" - найбільший світовий виробник титанової продукції і основний постачальник для багатьох компаній світової авіакосмічної промисловості.