Сьогодні Служба безпеки України опублікувала відео інтерв'ю російських військових з Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Сержант Олександр Александров, який погодився співпрацювати зі слідством розповів про те, що після ставлення українських військових і медиків до нього, у нього змінилося усвідомлення подій в Україні.

Він зараз впевнений, що бійці АТО виконують свій обов'язок із захисту територіальної цілісності країни. Водночас він заявив, що не міг відмовитися від виконання наказу свого командування в Луганській області.

"Природно, після цього стає зовсім інше сприйняття дійсності. Лікарі теж могли не морочитися і просто ампутувати ногу", - говорить він.

Також він розраховує на повернення додому, до Росії.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Командир Євген Єрофєєв зазначив, що також по-іншому оцінив події в Україні і зрозумів, що по російському телевізору "не так все зображують".

"Перебуваючи тут і дивлячись вже ваш телевізор, спостерігаючи живих людей, якісь висновки вже зробив, що не все так, як показують у нас по телевізору, - додав він.

Також Єрофєєв закликав російських військових, які їдуть воювати на Донбас, відмовитися від цього.

"Я відповім словами з мультика: "Не ходіть, діти, в Африку гуляти", "У казці брехня, та в ній натяк", - говорить він.

Читайте також: Луценко показав відео з телефону полоненого спецназівця

Нагадаємо, що 16 травня в районі Щастя українські військові затримали двох російський військових - сержанта Олександра Александрова і командира Євгена Єрофєєва.

Вони дали свідчення СБУ, в яких зізналися в тому, що є кадровими російськими військовими і приїхали на територію Луганщини виконувати військові завдання.

Російська сторона відхрестилася від них, повідомивши, що вони давно звільнилися з військової частини. Александров погодився співпрацювати з українським слідством, а Єрофєєв відмовився.

Вчора з'явилася інформація, що їх обміняли на полонених українських військових.