З початку проведення антитерористичної операції на сході України загинули майже сім тисяч людей, понад 17 тисяч постраждали. Про це заявила представник Управління верховного комісара (УВКПЛ) ООН з прав людини Сесіль Пуйі, передає РИА Новости.

"З середини квітня 2014 року по 27 липня 2015 року загинули щонайменше 6832 людини (цивільних і військових) і щонайменше 17087 людей були поранені в зоні конфлікту на сході України", - зазначила Пуйі.

Ці цифри включають в себе також 298 жертв катастрофи малайзійського Boeing.

Представник УВКПЛ ООН підкреслила, що всі підрахунки є приблизними і ґрунтуються на даних, отриманих Моніторинговою місією з прав людини (ММПЛ) ООН в Україні та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Читайте також: Бойовики б'ють по Щастю з танків і мінометів - Булатов

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Ці дані неповні через прогалини в певних географічних районах і тимчасових періодах, а також через загалом неповноцінну звітність. ММПЛ ООН та ВООЗ вважають, що реальна кількість жертв більше", - додала Пуйі.

За її словами, зростання кількості жертв конфлікту в Україні в певні часові відрізки також необов'язково означає, що люди загинули саме в цей час, але може свідчити про дату реєстрації смерті.

Нагадаємо, за даними Міноборони, з початку АТО на Донбасі загинули близько 2,3 тис. українських військовослужбовців.