У селі Гнідин Бориспільського району збирають гроші на пам'ятник Герою Небесної сотні Юрію Вербицькому. Його мають відкрити 24 серпня.

Про це пише Gazeta.ua

Пам'ятник зводять на в'їзді в село. Це буде фігура білого ангела з переламаним крилом заввишки близько 5 метрів.

"Роботи почалися 8 червня. Тоді мали 350 гривень, які передали люди. Місцевий житель бульдозером півтори години вирівнював ділянку під пам'ятник. Не взяв ні копійки. За матеріали теж грошей не платили. "Завод Ковальської" виділив бруківку. Підприємець із Борисполя привіз 15 тон бетону. Фірма "Золотий мандарин" надала 110 метрів бордюрів. Київське будівельне підприємство - 120 тон щебеню. Асфальтовий завод у Броварах виділив 10 тон матеріалу, два київських - по 20", - розповідає ініціатор зведення пам'ятника Василь Галатенко.

Загальна вартість комплексу - близько 300 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Щодня на місці майбутнього постаменту школярі ставлять банку із написом "На спорудження пам'ятника Юрію Вербицькому". Збирають гроші з 18.00 до 21.00.

"Якось за день зібрали 8 тисяч гривень, а раз - усього 400. Один мешканець Гнідина постійно цією дорогою їздить. Щоразу кидає то 100, то 200 гривень. А якось поклав 100 доларів. Сказав, що якраз отримав зарплату", - додає Василь Галатенко.

Читайте також: В Україні продовжують масово викрадати людей

Нагадаємо, 50-річного львів'янина Юрія Вербицького знайшли закатованим у лісі неподалік Гнідина уранці 22 січня 2014 року. За день до цього його разом з активістом Майдану, нині народним депутатом Ігорем Луценком викрали невідомі з Жовтневої лікарні.

Минулого літа провулок Леніна у Гнідині перейменували на вулицю Юрія Вербицького.