Волонтери "Чорного тюльпану", які раніше повідомили про призупинення пошуку загиблих українських військових в АТО, знову повернулись до роботи.

Про це повідомив керівник місії Ярослав Жилкін на своїй сторінці у Facebook.

Раніше волонтери припинили шукати тіла загиблих через те, що у них не залишилося на це грошей. Чиновники проігнорували всі їх звернення про допомогу.

"Стан справ на сьогодні місії "Чорний Тюльпан". Спробую коротко і по суті... До нас надійшла величезна кількість звернень від простих людей та громадських організацій з пропозицією надати допомогу, із закликом – "не залишайте роботу!", - зазначив волонтер.

Організація, за його словами, отримала допомогу і вирішила, що "не в праві, припинити роботу, очікуючи вирішення питання або офіційної реакції держави". Він зазначив, що волонтери відремонтували автомобілі, провели ротацію і продовжують свою роботу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Наразі, за словами керівника організації, "Чорний тюльпан" працює у Вуглегірську.

Жилкін зазначив, що завдяки пожертвам, гроші на пошук загиблих поки є та наголосив, що держава не вирішує підняті організацією питання.

Читайте також: Місія "Евакуація-200" припиняє вивезення загиблих із зони АТО

"Поки з приватної ініціативи проводжу зустрічі та консультації з людьми, які можуть змінити ситуацію", - повідомив він

Нагадаємо, протягом року "Чорний тюльпан" вивіз з окупованих територій більше 600 тіл загиблих. Ці роботи були проведені повністю за кошти волонтерів і пожертвувань.