Жінки-депутати турецького парламенту зажадали від віце-прем'єра країни Бюлента Аринча вибачитися за те, що він під час свого виступу в середу звернувся до депутата від Народно-демократичної партії зі словами: "Ви жінка і повинні замовкнути".

Адресатом його слів стала депутат Нурсель Айдоган, яка намагалася вступити в полеміку з віце-прем'єром під час його промови, присвяченій нещодавнім нападам.

Зауваження віце-прем'єра зустріли шквалом критики і закликами вибачитися за свої слова.

За словами депутата від Республіканської народної партії Айлін Назляка, Аринч просто висловив те, що думає насправді.

"Вона могла б говорити, якби була чоловіком", - написала вона в Twitter, передає ВВС.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Сам Аринч заявив пізніше, що його слова були "всього лише вимогою дотримуватися порядку в парламенті".

Читайте також: Французький сенатор у Криму купив футболку з написом "Обама, ти чмо"

Віце-прем'єр вже не раз накликає на себе критику і звинувачення в сексизмі. Торік він закликав жінок не сміявся на публіці, не привертаючи тим самим до себе уваги і зберігаючи чистоту моралі.

Після цього в соціальних мережах розгорнулася ціла кампанія: жінки по всьому світу публікували свої фотографії, на яких вони сміються.