Ростовський суд розгляне можливе перенесення справи української льотчиці Надії Савченко в Москву.

Таке рішення сьогодні прийняли судді Донецького міського суду Ростовської області, повідомляють адвокати.

"Клопотання захисту задоволено. Питання про підсудність буде вирішуватися Ростовським обласним судом", - написав Марк Фейгін в Twitter.

Таку ж інформацію підтвердив інший адвокат нардепа Микола Полозов.

"До розгляду справи по суті відбудеться ще одне судове засідання в Ростові, на якому і вирішать, де буде розглядатися справа", - написав він у Twitter.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Фейгін підкреслив, що народного депутата можливо обміняти, наприклад на захоплених спецназівців Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва.

Для цього, на думку адвоката, необхідний серйозний політичний тиск на Росію. Він заявив, що інформація від авторитетних політиків України підтверджує їх готовноть до обміну.

Важливу роль у цьому відіграватиме тиск канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і депутатів ПАРЄ.

Читайте також: У російському Донецьку розпочався суд над Савченко - адвокат

Нагадаємо, що раніше захист Савченко попросив перенести розгляд справи в Гагарінський суд Москви. Адвокати аргументували це тим, що Ростовська область межує з конфліктної східній зоною України, тому безпека учасників судового розгляду не може бути гарантована.