Українські бійці на полігонах в рамках навчання Rapid Trident 2015 можуть дечому навчити американських військових, які приїхали в Україну передавати свій досвід.

Про це повідомляє оглядач австрійського видання Die Presse Вольфганг Гребер.

З квітня цього року близько 300 військових радників зі США навчають українських військовослужбовців і бійців Національної гвардії за західними стандартами. Навчання проходять у Львівській області.

Однак виявилось, що американці багато чого не знали взагалі або вже забули.

Капітан американської армії Зекері Саварі визнав, що, незважаючи на участь у двох військових операціях на Близькому Сході, "робота з бувалими в боях українцями виявила великі прогалини в його військових знаннях".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Після майже десяти років партизанської війни на зразок тієї, що була в Іраку і Афганістані, у більшість американських солдатів і офіцерів немає практичного досвіду зіткнення з професійним і важко озброєним, організованим у великі підрозділи противником, який активно використовує сучасну військову техніку і воює конвенціональним способом" , — наголошує Саварі.

Він, зокрема, сказав, що ніколи не був у ситуації, де б довелося контактувати з ворожим безпілотником. Жоден американський військовий, за його словами, не був під артилерійським вогнем,

Сержант армії США Джейкоб Харт розповів, що він ніколи не стикався з броньованою технікою противника.

Читайте також: Рятувальники спільно з ОБСЄ розміновуватимуть території на Донбасі

"Український солдат розповідав мені, як йому довелося вести бій з ворожою БМП на відстані 15 метрів. Вони стріляли в нього з гранатометів з 10-15 метрів. Це з розряду речей, про які нашим людям говорили, що вони абсолютно не потрібні, оскільки до цього точно не дійде", — зізнався американський військовий.

Це, за словами Гребера, вказує на систематичний брак досвіду у військових США.

Він додав, що "типовий сьогоднішній американський "джи-ай" або морпіх абсолютно не готовий до зустрічі з важкими підрозділами противника. Вони впевнені, що авіація, системи протиповітряної оборони і артилерія "вже давно все це знищили".