міжнародна організація з міграції оприлюднила нові соціологічні дані щодо нерегульованої міграції та загрози торгівлі людьми в Україні. Згідно з ними 40 % українців працює за кордоном нелегально.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Згідно з даними опитування населення, яке провела компанією GfK Ukraine за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії, частка українських працівників-нелегалів за кордоном різко зросла з 2011-го року. Його проводили у лютому-березні цього року. В 2011 році цей показник становив 28 %, а на момент опитування він вже перевищив 40 %.

Голова представництва МОМ в Україні Манфред Профазі зазначив, що це тривожна тенденція.

"Сьогодні близько 21 % потенційних трудових мігрантів з України погодилися б заради роботи в іншій країні перетнути кордон нелегально або працювати "під замком", віддавши роботодавцеві свій паспорт", - резюмував він.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Результати дослідження, за його словами, відображають вплив економічної кризи та конфлікту на Донбасі на міграційні настрої в країні.

Він додав, що важкі життєві умови спонукають багатьох українців приймати ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном і погоджуватися на умови праці, на які б вони раніше не погодилися.

Читайте також: Брак коштів та війна - українці назвали свої найбільші проблеми

Вісім відсотків українців, за даними дослідження, планують покинути країну в пошуках роботи за кордоном у найближчому майбутньому. Причому чоловіків серед них приблизно вдвічі більше, ніж жінок.

34% респондентів заявили, що не замислювалися про працевлаштування за кордоном, але якщо з'явиться така можливість готові її розглянути.

Найпривабливіші країни для українських трудових мігрантів є Польща, Німеччина та Італія.