Середній розмір хабара чиновникам у Росії збільшився у порівнянні з минулим роком у два рази. Тепер його сума - до 208 тисяч руб. Це приблизно 3,5 тисячі дол. за курсом Центрального банку Росії.

Про це повідомляє видання "Известия", посилаючись на дані російського міністерства внутрішніх справ.

Сума хабару зросла, на думку експертів, через сильну волатильність, тобто зміну вартості, валют та інфляцію.

Фахівці Головного інформаційного аналітичного центру МВС Росії підсумували кількість кримінальних справ, які порушили за статтею російського Кримінального кодексу "хабар" за півроку і розділили її на загальну кількість хабарів у порушених кримінальних справах за цей період. Таким чином правоохоронці розраховують суму середньостатистичного хабара.

Читайте також: Міноборони Росії знайшло "крайніх" у провальних запусках ракет

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Голова Національного антикорупційного комітету Кирило Кабанов вважає, що вирахувати середній розмір хабара в Росії просто неможливо.

"Ми з колегами намагалися робити свої розрахунки, але потім зрозуміли, що це просто неможливо, оскільки даний вид злочину латентний і всі розрахунки будуть некоректні", - зазначив він.

Член Громадської палати Росії Дмитро Чугунов вважає, що причина цього росту у валютних стрибках. На сьогодні російські корупціонери воліють брати хабарі в більш стабільних валютах, а саме в доларах і євро.