Росія вирішила зробити складнішим життя українцям, які проживають у РФ. З серпня Кремль вводить нові правила для українців, які приїздять до країни більш ніж на чотири місяці.

Згідно з новою постановою РФ, якщо громадянин України вирішив затриматися в Росії більше чотирьох місяців, йому доведеться робити вибір – або отримати посвідку на проживання, або дозвіл на роботу. Про це повідомляє replyua.net.

Раніше, українські громадяни могли жити в країні, скільки захочуть. Але тепер максимальний термін перебування обмежили до 120 діб. У наших громадян лише чотири місяці, щоб оформити посвідку на проживання або патент на роботу. Інакше їх депортують.

Як вважає російська влада, 120 днів – цього вистачає, зазвичай в інших країнах цей термін не перевищує 90 діб. Коли цей час закінчується людина має покинути територію держави і не приїздити до країни ще впродовж трьох місяців.

Читайте також: "Українці зупинили російську армію. Не багатьом це під силу" - солдати США

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як ми писали раніше, у соціальній мережах пояснили наочно чим відрізняється наша країна від агресивно налаштованої Росії. Там зявилася оригінальна серія постерів "Україна не Росія".

На сторінці спільноти "In Ukraine" на Facebook дали відповідь тим, хто стверджує, що росіяни та українці братські народи, а наші країни – однакові. Та все ж головною метою було пояснити іноземцям, що наші країни дійсно дві різні держави.