Міноборони України збирається створити мусульманський батальйон з кримських татар, чеченців, узбеків та інших мусульман.

"Вже прийнято рішення про створення мусульманського батальйону, який підпорядковуватиметься Міноборони. Він дислокуватиметься в прикордонній з Кримом Херсонській області", - розповів уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на II Всесвітньому Конгресі кримських татар в Анкарі, передає інформагентство QHA.

Потрапити в такий батальйон хоче досить велика кількість азербайджанців, чеченців, узбеків, інгушів та інших національностей, які хотіли б відстоювати територіальну цілісність і незалежність України, зазначив Джемілєв.

"Цей же батальйон можна використовувати для контролю над проходженням людей і вантажів на кордонах між окупованим Кримом і материковою частиною України, а після звільнення Криму від окупації - для забезпечення правопорядку і запобігання на півострові різного роду можливих заворушень", - сказав представник татар.

Читайте також: Росія завадила Меджлісу потрапити на Всесвітній конгрес кримських татар

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

При цьому він підкреслив, що виїхалі з Криму татари повинні оселитися на Херсонщині.

"У тій же Херсонській області ми вважаємо за доцільне сконцентрувати всіх наших співвітчизників, які змушені зараз покидати свою батьківщину і розселятися в інших областях України. Цим ми можемо досягти декілька цілей. По-перше, проживаючи разом, у свойому мовному та релігійному середовищі, у них буде менше ризиків втратити свою національну ідентичність, по-друге, дасть можливість побудувати і відкрити там національні школи та культові установи ", - додав Мустафа Джемілєв.