У Кембриджському університеті навчатимуть кримськотатарської мови.

Як повідомляє "Cambridge Ukrainian Studies" на своїй сторінці в Facebook, перші курси проведуть восени 2015 року.

Ініціативу, присвячену кримськотатарській мові та культурі, позитивно сприйняли професори навчального закладу. Такі майстер-класи будуть проходити в англійському вузі вперше.

Організатори вважають, що таким чином у студентів і аспірантів з'явиться можливість дізнатися більше про кримських татар.

Це рішення збіглося з конгресом кримських татар в Анкарі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: 10 тисяч кримських татар вимушено покинути Крим - Джемілєв

2 серпня делегати Всесвітнього конгресу кримських татар закликали світ визнати геноцидом знищення Росією кримськотатарського народу в період з 1783 року часів ліквідації історичної батьківщини кримських татар - Кримського ханства, по сьогоднішній день.

Нагадаємо, що з червня 2014 року в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відкрилась нова спеціальність - "кримськотатарська мова і література та переклад". Студенти окрім мови кримських татар вивчатимуть ще українську та англійську.