Контрабандні продукти з України вивозять молдавськими потягами, згортки м'яса навіть не ховають від пасажирів і розпихують по багажних полках. "Знай" відкрив схему контрабандного вивозу м'яса та сала до Москви.

Поки українські політики вимагають від усього світу запровадження все нових санкцій проти Росії, з самого центру України щоденно вивозять тонни продуктів до країни-агресора. Ми відкрили один з найбільших шляхів контрабанди.

Минулого тижня в редакцію "Знай" надійшов лист від читача, який розповів, що в нічному потязі Кишинів-Москва після зупинки в Вінниці невідомі люди ховають якісь згортки в купе. Серед інших подробиць автор листа поскаржився на "міцний запах сала, який заважав спати всю ніч". Причому, читач зауважив, що таке трапляється щоразу, коли він їде цим потягом.

Редакція відправила журналіста перевірити інформацію.

Щодня з Кишиневу до Москви відправляються два або три потяги. Враховуючи, що контрабанду возять переважно вночі, квиток Вінниця-Київ взяли на 00.14 минулої ночі.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Під час зупинки у Вінниці до кожного другого вагону підвезли на візках величезні торби, які з зусиллям піднімали до вагонів два дорослих чоловіка у "спортивках". Провідник із великим бажанням допомагав затягувати торби в тамбур.

В "щасливому" 13-му плацкартному вагоні журналіст опинився єдиним пасажиром з Вінниці. Всі решта пасажирів спали міцним сном.

О першій ночі до вагону зайшли двоє молодиків, які почали стрибати по полках і щось засовувати в скручені матраци. Всі полиці другого рівня були вільні, тому хлопці не обійшли "увагою" жодну. Поки один стрибав на другий рівень, інший підносив згортки з тамбуру.

Читайте також: СБУ заблокувала контрабанди на мільйон гривень

Контрабандисти навіть не звернули уваги, що один з пасажирів не спав і читав з телефону.

За 15 хвилин після того, як хлопці пішли, журналіст дістав один згорток і зробив кілька знімків. Щоб перевірити вміст, він виніс пакунок до вбиральні. Невеличкий надріз показав, що по матрацах заховали свіже м'ясо, на якому навіть не встигла згорнутися кров.

Щоб перевірити якість м'яса та його смакові якості, журналіст забрав два згортки додому. При виході у Києві ані кондуктор, ані хтось ще навіть не спитав про новий пакет в руках пасажиру, тож винести продукт було дуже легко.

"Рік тому в Москві з'явилося таке поняття як "санкціонка". Великі партії заборонених товарів возять тоннами і ящиками. Поспостерігайте як сідають пасажири з Київського вокзалу на потяги до Москви! Ніхто нічого не ховаючи привозить до вагонів візками вино, сири, хамон, навіть, морепродукти. Мій заробіток на посередництві "санкціонщикам" - це три-чотири мої зарплати", - відверто поспілкувався з журналістом один з провідників потягу.

Редакція "Знай" чекає на реакцію правоохоронців та закликає усіх бажаючих долучатися до смачної боротьби з контрабандою.

Читайте за темою: Російські "Хрюши против" почали рейд за "санкційними продуктами" (фото)