Святошинський суд Києва продовжив термін тримання під вартою колишніх бійців "Беркута" Сергія Зінченка та Павла Аброськіна ще на 60 днів - до 1 жовтня включно.

Як передає УНІАН, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні, задовольнивши клопотання прокуратури.

Зокрема, до суду надійшло два клопотання: від захисників Зінченка та Аброськіна про обрання їхнім підзахисним більш м'якого запобіжного заходу – у вигляді домашнього арешту, та від представників Генпрокуратури про подовження тримання під вартою обох обвинувачуваних.

В результаті суд прийняв рішення, що ризики того, що підсудні, перебуваючи на волі, впливатимуть на свідків, можуть вступити в змову з іншими підозрюваними у даній справі, які знаходяться в розшуку, можуть знищувати докази, - не зникли. Тому суд прийняв рішення про доцільність перебування під вартою обох обвинувачуваних.

Читайте також: Міліція оголосила в розшук 11 "міністрів ДНР" (фото)

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Наступне судове засідання по цій справі розпочнеться об 11.30 10 вересня.

Нагадаємо, Генпрокуратура минулого року передала до суду кримінальне провадження проти Зінченка та Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в центрі Києва.

23 потерпілих у кримінальному провадженні проти Зінченка та Аброськіна заявили 22 цивільних позови на загальну суму 130 млн грн.

16 липня Святошинський райсуд Києва почав допит потерпілих у справі колишній "беркутівців".