Сьогодні в суді в Ростові-на-Дону Росії у відкритому режимі пройшов допит засекречених свідків у справі Олега Сенцова та Олександра Кольченко.

Як повідомляє Новое время, першим свідком виступив громадянин "Іванов", який на момент анексії Криму працював у ФСБ.

"Я засекречений, тому що в залі - ЗМІ. Я не виключаю, що прихильники українських праворадикальних рухів будуть мені мститися", - казав свідок.

Другою свої відомості розповіла "Олександра Смирницька", яка брала участь у зустрічах проукраїнських кримчан. За її даними, на ці зустрічі приходили кримський татарин Асанов, Геннадій Афанасьєв та "інші, які відносяться до культури готів та сатаністів".

Після такої заяви адвокат Олександра Кольченка Світлана Сидоркіна вимагала розсекретити свідка "Смирницьку", але суд не задовольнив вимогу захисту.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Читайте також: Головний свідок звинувачення у справі Сенцова відмовився говорити

Нагадаємо, що сьогодні правозахисний центр "Меморіал" визнав українського режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченко, яких російські чиновники звинувачують у тероризмі, політичними ув'язненими.

Українського режисера Олега Сенцова вже більше року утримують у російській в'язниці. На думку слідства, він брав участь в організації теракту в Криму під проводом "Правого сектора",який підпалив офіс "Російської громади Криму" і партії "Єдина Росія" в Сімферополі.