У білоруському місті Гомель затримали трьох громадян України. Їх підозрюють в шахрайстві.

Про це повідомляє "БЕЛТА", посилаючись на прес-службу управління внутрішніх справ Гомельського облвиконкому.

Двоє мешканців Києва та їхній товариш з міста Бровари з 10 по 14 липня організували в обласному центрі шахрайську комбінацію. Їх жертвами стали п'ятеро городян.

Схема обману була простою. Один із зловмисників звертався до продавця або підприємця з пропозицією купити в нього дорогі мікросхеми для телевізорів. Він, як правило, отримував відмову на свою пропозицію.

Однак до діалогу одразу підключався нібито випадковий перехожий. Спільник, представлявся директором фірми оргтехніки та погоджувався придбати партію мікросхем, але потрібної суми він не мав.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Спільник пропонував уявному продавцю почекати, поки не повернеться з готівкою.

Зловмисник просив торгових працівників передзвонити клієнтові-бізнесмену, бо він спізнюється на потяг. А той у свою чергу благав віддати продавцю мікросхеми гроші і забрати запчастини, за які він одразу розплатиться, оскільки знаходиться вже в дорозі. Люди нічого не підозрювали і віддавали від 1,2 до шести мільйонів білоруських рублів.

Читайте також: У Росії затримали вбивцю-невдаху, який застряг у ліфті з жертвою

Після того як почали надходити заяви, білоруські оперативники провели роботу по встановленню особи шахраїв. Проте виявилося, що вони вже виїхали на батьківщину.

На початку серпня зловмисники знову повернулись до Білорусі. Їх затримали, за сприяння прикордонників, на прикордонному переході "Нова Гута".

Наразі їх тримають в ізолятор тимчасового утримання. Проводиться заходи по встановленню всіх фактів їх протиправної діяльності.