Статус учасника АТО з батальйону "Айдар" отримали 300 осіб. Про це під час брифінгу повідомив правозахисник Андрій Мамалига, передає УНН.

"Біля двох тисяч осіб пройшло через "Айдар" з минулого літа. З них лише 300 осіб отримали статус учасника АТО", - зазначив Мамалига.

За його словами, проблеми з отриманням статусу учасника АТО пояснюються тим, що у переліку документів, які мають подати добровольці, є витяг з наказу Антитерористичного центру.

Читайте також: Військовий брав 400 грн за надання статусу учасника бойових дій

"Антитерористичний центр відповідає їм, що вони у списках не значаться. Добровольці відсутність статусу ще якось переживуть, важко їхнім родинам. В "Айдарі" понад 100 чоловік загинуло. Їхні родини зараз перебувають за межею бідності", - підкреслив Мамалига.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Правозахисник стверджує, що подібна ситуація із наданням статусу учасника АТО відбувається і в інших добровольчих батальйонах.

Нагадаємо, Міноборони України збирається створити мусульманський батальйон з кримських татар, чеченців, узбеків та інших мусульман.