Заставу у розмірі 3,2 мільйона гривень за колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця внесла його адвокат Людмила Іванчик.

"Я внесла заставу. Я є адвокатом вже багато років і з 2003 року, окрім адвокатської діяльності, займаюсь наданням правової допомоги юридичним особам, в тому числі підприємствам за кордоном. Тому на мій рахунок, який відкритий по цій діяльності, надходили мої гонорари. Це не лишні три мільйони, я їх не подарувала державі чи сім'ї Корнійця", – пояснила вона, повідомляє Радіо Свобода.

За словами адвоката, застава буде повернута їй, коли "переслідування Корнійця закінчиться".

За версією захисників та самого Олександра Корнійця, його справа має замовний характер. Колишній працівник прокуратури наполягає, що жодних доказів отримання незаконних грошей не знайдено, а виявлені діаманти під час обшуку були крихітними і недорогими.

Читайте також: "Діамантовий" екс-прокурор Корнієць вийшов під заставу

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук. За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця та Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю та 3 мільйони гривень Володимиру Шапакіну. Пізніше Шапакіну суд збільшив розмір застави до 6,4 мільйонів гривень, які він вніс, – і вийшов на волю.

Із СІЗО Олександр Корнієць вийшов 30 липня. Зараз його справа на етапі досудового слідства.

16 липня і Шапакіна, і Корнійця було звільнено із прокуратури.