В Україні побував Ханіна Берман, 40-річний нащадок видатного письменника Шолом-Алейхема.

Він відвідав хасидські святині та селище Гнатівка, де будують соціальне житло для переселенців зі Сходу, повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

"З давніх пір я мріяв відвідати святі місця та могили праведників, і ось тепер здійснив свою мрію. Я відвідав могили ребе Бал Шем Това, засновника хасидизму, Зуші з Ханіполі, Шнеур Залмана. Ми побували в Житомирі, Бердичеві, Меджибожі, Гадячі, Ніжині", - розповів Берман.

Він також побував у селищі Гнатівка або Анатевка у транскрипції на івриті. Саме у цьому селі відбувались події, які лягли в основу циклу оповідань Шолом-Алейхема " Тев'є-Молочник ".

Читайте також: Діти тернопільських учасників АТО відпочивають в Сербії (фото)

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Це непередаване відчуття - знаходитися в місці, де створюється щось подібне. Ми всі займаємося благодійністю, перевести гроші з картки - в цьому немає нічого незвичайного. Але коли ти перебуваєш в цьому місці, бачиш, як ростуть ці будинки, - це зовсім інша справа", - сказав нащадок видатного письменника.

Він додав, що планує повернутися в Україну зі своїм 75-річним батьком.