У Росії з метою популяризації образу колишнього радянського лідера користувачів Instagram закликають сфотографуватися на тлі пам'ятника Леніну.

Про це повідомляє The Guardian.

Комуністична молодіжна організація "Комсомол" започаткувала конкурс, щоб заохотити молодих людей публікувати свої фото на тлі пам'яток, використовуючи при цьому хештег #Ленинжив. Організатори конкурсу переконані, що цей проект є "дешевим і ефективним способом популяризації іміджу лідера пролетаріату в світі серед молоді".

Читайте також: На Запоріжжі замість Леніна встановили годинник (відео)

Переможцям обіцяють призи – планшети із завантаженим на них 45-томним зібранням творів Леніна. Однак не всі росіяни підтримують відновлення культу цієї людини. Так, заступник голови правозахисної групи "Меморіал" Микита Петров вважає, що ця кампанія спрямована на "зведення в культ тирана". На його думку, цьому "жесту відчаю" навряд чи вдасться досягти своїх цілей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Загалом у Росії налічується близько шести тисяч пам'ятників Леніну. Напередодні стало відомо, що російські ювеліри випустили колекцію Apple Watch на честь Путіна, Леніна і Петра І.