Колишня дружина Аркадія Ротенберга Наталія подала позов до Лондонського суду на свого екс-чоловіка, щоб отримати від нього грошову компенсацію.

Про це пише РБК з посиланням на матеріали суду.

Справа розглядатиметься в лютому 2016 року, і поки судовий спір не буде врегульовано, Ротенберг повинен платити Наталі, яка мешкає у Великобританії з двома дітьми, проміжні аліменти на утримання її та її дітей.

Однак через санкції Євросоюзу, накладених на Ротенберга в липні 2014 як на друга президента Росії Володимира Путіна, виплата аліментів виявилася проблематичною. Будь-який грошовий переказ від особи під санкціями повинен бути заморожений при надходженні на британський рахунок.

Читайте також: Рупор Кремля Соловйова "протролліли" за скарги на указ Путіна

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Спочатку Наталя Ротенберг хотіла відсудити частку майна чоловіка, але британський суд відмовив їй у розділі активів. Після розлучення суд постановив, що Ротенберг повинен робити проміжні виплати на потреби колишньої дружини і дітей. Сторона бізнесмена має намір оскаржити це рішення. З осені 2014 Ротенберг не платить аліменти через санкції.

У жовтня 2014 року Лондонський суд ухвалив, що Ротенберг може переводити гроші Наталії на російський рахунок, звідки вона може їх переводити в Великобританію. Проте представники бізнесмена оскаржили це рішення, заявивши, що таким чином вони незаконно обійдуть санкції та порушать закони Євросоюзу та Великобританії.

У липні апеляційний суд відхилив скаргу адвокатів і підтвердив, що переказ грошей екс-чоловіка в Великобританію Наталія не буде розцінювати як порушення режиму санкції.