Українські Військово-морські сили відновили пошуково-рятувальне судно "Донбас". Його пошкодили у лютому-березні 2014 року російські військові, захопивши і заблокувавши під час анексії Криму Росією.

Після розблокування судно доправили в Одесу, повідомляє Радіо Свобода.

"За період перебування у блокаді корабель отримав значні пошкодження матеріальної частини. Враховуючи те, що одним із пріоритетних завдань ВМС Збройних сил України є відновлення бойових можливостей корабля і вдосконалення його матеріально-технічної бази, на "Донбасі" за участі особового складу проводились ремонтно-відновлювальні роботи", – мовиться у повідомленні Міноборони.

Як повідомляється, після ремонту пошуково-рятувальне судно вже вийшло у море і проводить ходові випробування головних і допоміжних механізмів судна, на ньому також вдосконалює морську майстерность екіпаж.

Читайте також: Стало відомо, коли справу по "Іловайському котлу" передадуть до суду

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Варто зазначити, що у море вийшов оновлений екіпаж, основу якого складають військовослужбовці-контрактники. Тому завдання у морі виконують як ті військовослужбовці, які вийшли з тимчасово окупованого Криму, так і ті, хто вже в Одесі вступив на службу до українських ВМС.

Нагадаємо, наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів .Після анексії Україна вивела свій флот.