Прокуратура Закарпатської області підозрює 13 бійців "Правого сектора" у перестрілці в Мукачевому, яка сталася 11 липня. Відомо, що частину з них шукають досі. Намагаються "спіймати" по мобільним дзвінкам. Але поки безрезультатно.

Відомо, що затримали чотирьох бійців "ПС". Двоє – Володимир Бурча та Родіон Горбенко перебувають в лікарні Мукачевого. Двох інших затриманих - Сергія Деяка та Романа Мунчака привезли до Києва.

Бійців звинувачують в створенні злочинної організації, терористичному акті та захоплені заручників.

Що цікаво, до списку розшукуваних потрапив один із жителів Мукачевого, який зараз служить на сході.

"Мій друг, мобілізований прикордонник, з яким разом служили в Донецькій області і який далі продовжує служити в лавах ДПСУ на Сході України. Хто може - донесіть до відповідальних осіб, а то ми скоро і Володимира Ілліча Леніна в рядах ПС бачити будемо", - написав журналіст Станіслав Шух.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

В ПС Закарпаття нам сказали, що прийняли рішення не називати прізвища хлопців. Додають, що знають більшість тих, хто ховається від силовиків. Але не всіх.

"Також, за їх родичами, дружинами і дітьми постійно слідкують", - уточнили в "Правому секторі".

Раніше в організації повідомляли про загибель одного з бійців. 11 липпня під час перестрілки був вбитий 36-річний Руслан Ігнатоля. Останнім часом він жив та працював в Португалії. Під час революції повернувся до України.

11 липня в Мукачевому між представниками "Правого сектора" та міліцією і людьми народного депутата Михайла Ланьо сталася перестрілка на території спортивного комплексу "Антарес".