Селище Козин, Обухівського району сьогодні вважається одним із найпрестижнішим, адже саме там є будинок нинішнього президента Петра Порошенка. Ріелтори кажуть, що наявність у населеному пункті відомої людини підвищує інтерес покупців до нерухомості і додає до вартості будинка 10-30% ціни.

Саме село умовно можна розділити на дві частини. Перша, де живуть звичайні селяни, нічим не відрізняється від сотень інших аналогічних українських селищ: одноповерхові будиночки, у дворах хазяйнують жителі. Впадає в око лише ідеально відремонтована дорога і розмітка, що для подібних селищ велика рідкість.

Друга частина вважається ВІП-селищем - тут люди мешкають у новеньких великих особняках. Будинок Петра Порошенка стоїть першим по вулиці Луговій, за цегляним парканом кілька метрів у висоту. Місцеві жителі кажуть, що раніше паркан був нижчим, але кілька років тому його добудували, бо з'явилося багато цікавих подивитися, як живе бізнесмен і його родина.

Маєток Порошенка складається з декількох будівель - центрального будинку площею 2000 квадратних метрів, виконаний у химерному архітектурному стилі, що нагадує американський Білий дім. У такому ж стилі збудовані дві додаткових прибудови і приміщення для охорони. Одна сторона двору виходить до річки Козинки.

За парканом Президента видно купол церкви, яку нещодавно побудували у дворі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Будинок Петра Порошенка колись був базою відпочинку "Чайка", де відпочивали працівники фабрики імені Карла Маркса, яка нині належить корпорації "Рошен". Сам маєток знаходиться під охороною. Чергує машина ДАІ та міліціонери.

"Тут ходити не можна" - зупиняє перед воротами Президента міліціонер. Плутано пояснює, що проїжджа частина не для прогулянок, а відсутність тротуару його не хвилює.

"Не можна і все. Інакше можуть стріляти на ураження" - попереджає,побачивши фотоапарат.

Ворота Петра Олексійовича пофарбовані у кольори прапора - активісти постаралися, але фарбу ніхто не стер. Охоронці і сусіди зізнаються, що Президент буває тут вкрай рідко - приїжджає кортежем. Живе в будинку його батько - Олексій Іванович. Але на вулиці його ніхто не бачив - все необхідне в будинок привозять, а виїжджають з дому в автомобілі з тонованими вікнами.

Будинок, що стоїть навпроти маєтку Президента, продається. На банері вказано телефон.

"Ділянка 10 соток і практично готовий будинок без внутрішніх робіт продаємо за 350 тисяч доларів. Місце хороше, спокійне. Дороги у нас зробили і продовжують робити. А сусідства із Президентом не лякайтеся. Проблем із ними ніколи не було. Трохи далі було будівництво, так робочі підключали електрику прямо від особняка Порошенко - хазяї дали добро на це. Нормальні сусіди" - розповідає телефоном сусід Президента.

Відразу за особняком Петра Олексійовича розташований єдиний на все селище кіоск - більше магазинів та інших закладів тут немає.

"У нас скуповуються охоронці та будівельники, які тут працюють. Місцеві купують продукти в Києві, або прислуга закуповує. Вони тих продуктів, що є у нас в асортименті, їсти не стануть" - каже продавщиця, показуючи убогий асортимент кіоску – хліб, цигарки, воду.

Жителі із біднішої частини Козина дивуються тим, хто поселився у ВІП-частині.

"Яка радість людям будувати у дворі церкву і самому ходити туди молитися? Адже у неділю хочеться піти до сільської церкви, постояв з людьми, поспілкувався, побувати у колективі. Та й сила колективної молитви відчувається" - дивується місцева жителька Віра Олександрівна, яка живе в скромному одноповерховому будиночку при в'їзді у ВІП-селище.

Селяни не розуміють, навіщо люди купували будинки у селі, якщо хочуть жити, як у міських висотках – не знаючи сусідів.

"Живуть за своїми парканами, як у в'язницях. Це наші діти можуть зібратися гуртом, взяти санки або ковзани, сходити покататися на річку - а в них катки прямо у дворі. Вийде дитина з нянькою - покатається сам. Це ж нудно як. Та й ми по-сусідськи один до одного в гості ходимо, за столом зібратися можемо - а вони ні. Вони навіть не знають, хто по сусідству живе" - жаліє багатіїв дід Микола, що з молотком чимчикує до кума на сусідній вулиці. Сьогодні вони домовилися змайструвати гойдалку для дітей у дворі.