Президент України Петро Порошенко підписав закон про декомунізацію, але досі не наказав прибрати з території Київської кондитерської фабрики "ROSHEN" бюст Карла Маркса.

На це звернув увагу блогер Сергій Іванов на своїй сторінці в Facebook.

"Запекла боротьба з Радянскою спадщиною і одночасно декомунізацію на прикладі окремо взятого успішного підприємства", - пише блогер.

Блоггер уточнює, що це пам'ятник засновнику "Першого Інтернаціоналу" і ідеологу теорії "робітничого класу", що ніяк не збігається з сучасними українськими реаліями.

Нагадаємо, що за низку законопроектів про декомунізацію депутати Верховної ради проголосували 9 квітня 2015 року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Законом забороняється використання комуністичної символіки і пропаганди, а саме - будь-яке зображення державних прапорів, гербів, інших символів СРСР та союзних республік.

Читайте також: У Мін'юсті назвали умови участі комуністів у виборах

Під забороною опинилася атрибутика, в якій використовується поєднання серпа і молота, п'ятикутної зірки та символів революції пролетаріату.

Також в Україні забороняється діяльність нацистських і фашистських організацій, також заперечується можливість публічного виправдання злочинів тоталітарних режимів.

Через тиждень цей закон підписав президент Петро Порошенко.