Швидкі темпи приросту населення в бідних країнах збільшать забруднення навколишнього середовища і приведуть до недостачі ресурсів, а також спровокують зростання безробіття, бідності, злочинності та політичної нестабільності.

Це прогнозує Організація об'єднаних націй у своїй доповіді.

Чисельність світового населення до кінця поточного століття досягне 11 мільярдів осіб. Причому половина населення буде зосереджена в країнах Африки.

Згідно з доповіддю ООН до 2050 року світове населення зросте з нинішніх 7,3 мільярдів до 9,7 мільярдів чоловік. Вже до 2100 року населення Африканського континенту збільшиться з 1,2 мільярда до 5,6 мільярдів чоловік.

Швидкі темпи приросту населення в бідних країнах стане причиною збільшення забруднення навколишнього середовища. Воно призведе до браку природних ресурсів, а також спровокує зростання безробіття, бідності, злочинності та політичної нестабільності.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Поблизу італійського узбережжя врятували 1700 мігрантів

Населення Азії, де зараз налічується близько 4,4 мільярди чоловік, піковий рівень в 5,3 мільярда чоловік пройде приблизно в середині нинішнього століття.

Зростання світового населення, згідно з прогнозом ООН, не зупиниться в поточному столітті, якщо не відбудеться "безпрецедентного скорочення рівня народжуваності" в деяких частинах Центральної Африки.

ООН оцінює ймовірність зупинки зростання до 2100 року в 23%.