Вбивця Олександр Лєнцов, нагороджений днями Путіним званням генерал-полковник за успішну війну на Донбасі, ретельно приховує особисте життя. Тому "Знай" зацікавився родиною "простого вояки", яким виставляє себе вбивця українців. З'ясувалось, що його 36-річний син стрімко робить кар'єру, або позбавляється посад в залежності від успіхів батька.

За даними Генштабу, заступник командувача Сухопутних військ РФ 56-річний Лєнцов зараз координує дії бойовиків на Донбасі. Відомо, що генерал в 1979-1982 роках воював в Афганістані, в 1994-95, а потім у 2000-му, вбивав людей в Чечні, в 1996 відмітився в Боснії та Герцеговині. А у серпні-вересні 2008 року продовжував це робити в Південній Осетії.

У 22 роки працював у Держрезерв та Рахунковій палаті РФ

У 2001 році 36-річний Олександр Олександрович Ленцов на своїй "Волзі" потрапив у ДТП в Москві. Тільки тоді "засвітився" його зв'язок з татом. В Іваново дислокувалася 98-а дивізія ВДВ, командиром якої був у той час Лєнцов-старший. Вони жили на вул. Польотній буд. 5, кв. 149. Саме ця адреса сина і була вказана в протоколі. Дружина генерала Марина в частині значилася артисткою оркестру військового училища. Підлеглі кажуть, що з'являлася вона тільки за зарплатою. А в 2006-му Марина Анатоліївна вже фігурувала у скандалі з "блатними" номерами. Їй належала "Тойота Ленд Крузер" з номером Іванівської обласної прокуратури.

Син має економічну та юридичну освіти та ступінь кандидата економічних наук. Написав дисертацію - як держава має удосконалювати торгівлю військовою продукцією.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У 2001- 2006 роках працював у Держрезерві та Рахунковій палаті РФ. Після того був заступником гендиректора ЗАТ "Корпорація Антей". Керівником компанії є сокурсник батька по Рязанському училищу Михайло Бабіч. Зараз він повноважний представник президента в Поволзькому окрузі. Неодноразово за корупцію проти чиновника порушували справи. Але потім закривали.

Потім Лєнцов-молодший працював заступником гендиректора ЗАТ "Газ-Ойл", яка є дочірнім підприємством "Газпрому". Був гендиректором ТОВ "Аеропорт БАЙКАЛ" - належить російському мільярдеру та депутату Держдуми Михайлу Сліпенчуку.

Відмітився Лєнцов на посаді заступника гендиректора ТОВ "Базел-Аеро". Власником групи компаній є кремлівський олігарх Олег Дерипаска.

"Алмази, газ, аеропорти, круто!"

Наприкінці вересня 2014 року в Горлівці було створено робочу групу Спільного центру з контролю та координації питань про припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін. До складу групи увійшов Лєнцов. А в жовтні сина призначили на нову посаду - гендиректором аеропорту "Храброво" у російському Калінінграді.

"Весь у батька. Папа в Донецькому аеропорту, син - в Калінінградському, - пишуть на форумах росіяни. - Генеральські діти працюють топ-менеджерами, а працювати не вміють. Ніде довго не працював, приблизно по два роки на одному місці. Алмази, газ, аеропорти, круто!"

У травні Ленцова з роботи попросили. Офіційно - він не справився із роботою. За чутками, звільнення пов'язують із невдалими діями батька на Донбасі. Якщо вислужиться перед Кремлем - синові дадуть посаду в одному з Московських аеропортів.

Має двохсоттисячний борг у "Сбербанку Росії"

Що цікаво, Олександр Олександрович любить жити не за статками. Бурятське відділення "Сбербанку Росії", де Лєнцов очолював аеропорт "Байкал", поскаржилося на нього до суду. На міжнародній кредитній картці в сина генерала була заборгованість розміром 192545,62 рос. рублів. Він гроші не повернув, слухавку не брав і на суди не з'являвся. Тому справу передали в Абаканський суд Краснодарського краю, де зареєстрований Лєнцов-молодший. Рішенням суду його зобов'язали повернути гроші та відсотки.