Кабінет міністрів збирається на законодавчому рівні знизити мінімальну температуру в квартирах громадян.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Міністерство охорони здоров'я та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ініціюють зниження мінімально допустимої температури в квартирах у зимовий період. Її планують зменшити з 18 градусів до 16 градусів Цельсія.

Уряд доручив знайти можливості для того, щоб знизити температури в житлових приміщеннях. Також він встановив кінцевий термін виконання цієї задачі - до 15 вересня 2015 року.

Це закріплено в розпорядженні уряду №809. Його прийняли 5 серпня на засіданні Кабміну. Це зроблено в рамках підготовки до опалювального сезону. В цілому план містить 39 пунктів доручень.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Закарпатець винайшов дешеву біогазову установку для господарства

Наразі мінімально допустима температура в житлових приміщеннях становить 18 градусів Цельсія. Однак до цього показника її знизили у минулому році. Причиною цього став дефіцит газу, який переживала країна.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін вдвічі знизив норму споживання газу українцям без лічильника. Уряд схвалив зниження фіксованих норм споживання газу для населення без лічильників, що дозволить їм платити вдвічі менше.