15 серпня, до території центру, де проводився фестиваль активістів ЛГБТ-руху, увірвалася група невідомих молодих людей в масках та камуфляжі.

Про це пише DW.

"Двоє з них кинули петарди перед входом у приміщення, а один прорвався всередину і кинув вибуховий пакет в залі", - розповів прес-секретар заходу Кирило Боделан.

Читайте також: Учасники ЛГБТ-фестивалю в Одесі проведуть фуршет

Нападники втекли, а решта молоді продовжували стовбичити перед входом в будівлю, поки їх не відвели правоохоронці.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

За словами прес-секретаря, ніхто з учасників фестивалю не постраждав.

Перед офіційним відкриттям учасники вишикувалися ланцюжком уздовж Приморського бульвару. Вони тримали плакати, покликані привернути увагу до проблем ЛГБТ-руху.

Акція тривала близько години і пройшла мирно.

"Люди з розумінням поставилися до нашого фестивалю, нас підтримували, фотографувалися разом з нами", - сказав активіст.

Адмінсуд Одеси раніше заборонив проводити гей-парад у центрі міста, проте дозволив організувати необхідні зустрічі виключно у закритих приміщеннях.

Проте, за словами юриста фестивалю Аліни Рахуби, на власників приміщення виходили "якісь люди, які рекомендували перервати співпрацю з організаторами фестивалю".