В Одесі після нападу на ЛГБТ-спільноту, який стався 15 серпня, правоохоронці затримали 13 активістів одеської організації об'єднання "Свобода" та представників організації "Сокіл".

Після кількагодинного утримання в райвідділі міліції їх відпустили, повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленням, правоохоронці затримали активістів біля приміщення на Старопортофранківській вулиці, де "відбувалось відкриття ЛГБТ-фестивалю, там націоналісти спостерігали за тим, щоб ЛГБТ-особи не пішли пропагувати дегенеративні цінності вулицями Одеси".

"На жаль, ні ОДА, ні міська рада не доклали зусиль, щоб унеможливити проведення цього провокаційного заходу. Численні звернення громадськості та застереження так і залишились без належної реакції. Проведення цього фестивалю, чи як вони його там називають, – це ганьба для Одеси", – заявив затриманий заступник голови одеської організації об'єднання "Свобода" Костянтин Василець.

Читайте також: Невідомі напали на учасників одеського ЛГБТ-фестивалю

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

14-16 серпня в Одесі заплановано фестиваль "ОдесаПрайд-2015", в рамках якого було заплановано проведення "Маршу рівності" та інші заходи. 13 серпня стало відомо, що Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити в Одесі вуличну ходу ("Марш рівності") представників ЛГБТ-спільноти.

15 серпня невідомі у масках напали на активістів ЛГБТ-спільноти під час закритого заходу у рамках фестивалю "Одеса Прайд". Невідомі в масках увірвалися у приміщення, де відбувався захід, і кинули кілька петард в учасників фестивалю, ніхто не постраждав. Правоохоронці повідомили про затримання "понад 10 осіб".