У Києві з початку року виявили 13 випадків захворювання на лептоспіроз. Двоє людей померло від хвороби.

Про це пише "Українська правда".

"У нас на сьогоднішній день зареєстрували 13 випадків по Києву. З них два летальних і два - зараження на пляжах. 7 випадків зафіксували з початку року, ще 6 - в серпні", - розповів головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Читайте також: Ще один киянин захворів на щурячий лептоспіроз

З інформації ДСНС, мешканці столиці заразилися лептоспірозом після купання на пляжах "Передмістна Слобідка" в Дніпровському районі та "Вербне" в Оболонському районі ".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Санлікар Києва додав, що окрім купання на пляжах люди заражалися лептоспірозом через контакт з собаками.

Згідно інформації, епідемія хвороби місту не загрожує.

"Ми маємо приріст в цифрах за серпень у зв'язку з тим, що пішов плід щурів. У минулому році станом на серпень було зафіксовано 8 випадків, цього року станом на серпень маємо 13, тобто перевищення показників. Але говорити про не епідемію можна ", - сказав він.

Щоб убезпечити мешканців від захворювання, він порадив міській владі своєчасно проводити дератизаційні заходи. А людям не рекомендує купатися в заборонених і необладнаних місцях.

Довідка. Лептоспіроз - це гостра інфекційна хвороба, що протікає з лихоманкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної та нервової систем, геморагічним синдромом.

Лептоспіроз важко вчасно діагностувати через велику кількості клінічних проявів, тому більше половини випадків лептоспірозу протікає у важкій формі і вимагає реанімаційних заходів.

Люди заражаються лептоспірозом при купанні, риболовлі, вживанні зараженої лептоспірами води, харчових продуктів, при догляді за хворими тваринами і після укусів гризунів.