Івано-Франківський міський суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою блогеру Руслану Коцабі, якого обвинувачують у державній зраді і перешкоджанні діяльності Збройних сил України, до 16 жовтня.

Під час засідання 18 серпня суд заслухав чотирьох свідків, троє з них є жителями села Коршів Коломийського району. В цьому селі Коцаба проводив вуличне опитування і записував інтерв'ю. Людей обурило, що в назві викладеного в Інтернет сюжету, написано про їхню "готовність убивати".

Загалом допитано 26 свідків з 58, повідомляє Радіо Свобода.

Звертаючись до журналістів, Руслан Коцаба сказав про "державне замовлення на цю справу" і повідомив, що вірить у виправдання.

"Якщо не тут, то в апеляції, якщо не в апеляції, то в Євросуді я доведу свою невинність", – сказав підсудний.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Суд на місяць перервав розгляд справи "зрадника" Коцаби

Наступне судове засідання призначили на 3 вересня.

Коцабі інкримінують державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Раніше він неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні чергової хвилі мобілізації та закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в'язнем совісті й закликала його звільнити.