Сьогодні, 18 серпня, США офіційно передали Україні військово-польовий експедиційний госпіталь для лікування солдатів, поранених в операціях по захисту суверенної української території від агресії об'єднаних російсько-сепаратистських сил на сході України.

Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці американського посольства в Україні.

Загальна вартість такого госпіталю становить 7,6 млн. доларів.

Як наголошується в повідомленні, полковник Керол Нортрап, військовий аташе посольства США в Україні, презентувала госпіталь від імені уряду США на церемонії в Житомирі. Приймали його від імені уряду України директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник Андрій Верба та заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута.

"Відомий в США під назвою EMEDS (Експедиційна система медичної підтримки), цей військово-польовий госпіталь являє собою легку, компактну реанімаційну споруда, яку можна розкласти в районі бойових операцій широкого спектру для надання швидкої медичної допомоги. Він може використовуватися для лікування поранених, стабілізації пацієнтів та підготовки жертв для медичної евакуації в установи, що займаються лікуванням на більш високому рівні. Надаються також первинна медико-санітарна допомога, стоматологічні послуги і послуги загального медичного захисту військового персоналу", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Десантникам подарували пересувну лазню (фото)

Варто відзначити, що в госпіталі можуть працювати 30 лікарів і допоміжних медичних працівників. При цьому допомогу можна надати трьом тисячам військових. Складається з чотирьох наметів, розгортається протягом 24 годин і може діяти автономно без поставки до 10 днів.

Як повідомлялось, у Краматорськ прибула багатонаціональна інспекційна група з Канади для підтримки українських військових.