Українці стали їсти менше риби і молочних продуктів

Столиця
20.08 07:10
867
0

В Українському клубі аграрного бізнесу порахували, які продукти користуються меншим попитом в українців.

Як повідомляє Новое время, зниження попиту в першому півріччі 2015 року пов'язано із зростанням ціни на продукти харчування в середньому на 46%.

Експерти уточнили, що середня заробітна плата в такій тенденції збільшилася тільки на 15%.

Розрив між зростанням цін і рівнем платні призвів до того, що українці стали споживати менше порівняно дорогих товарів - риби та рибних продуктів (на 24%), плодів, ягід та винограду (на 7%), м'ясних продуктів (на 3%) і цукру (на 2%).

Аналітики заявляють, що українцям дешевше вирощувати продукти на власних городах, ніж покупати в магазині.

"Можна відзначити значне відхилення від норми риби та рибних продуктів - менше на 45%, плодів, ягід та винограду - на 42%, молока та молочних продуктів - на 41%, м'ясних продуктів - на 35%, а також цукру - на 4%", - пояснив керівник експертної групи асоціації Український клуб аграрного бізнесу Ігор Остапчук.

Експерти прогнозують, що до кінця грудня 2015 року така тенденція ще більше посилиться.

Вони прогнозують зменшення споживання риби (збільшення ціни на 69% в 1 півріччі 2015 року), фруктів (+ 95%), яєць (+ 73%), хлібних продуктів (+ 66%) і м'яса (+ 35%).

Читайте також: Українці стали менше купувати продукти

Нагадаємо, що Україна стала лідером в Європі з експорту меду.

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ

ПолітикаВибір редакціїРозслідування18.01
Loading...

Вибір редакції


ПолітикаВибір редакціїРозслідування08.01
ПолітикаВибір редакціїРозслідування05.01
все лучшие материалы по версии редакции ›

Фото та відео

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, аби завжди бути в курсі найсвіжіших новин та найцікавіших подій

Догори