Міністр освіти Сергій Квіт допускає, що хтось зі співробітників Центру оцінювання якості освіти міг внести зміни до результатів ЗНО, про що раніше заявляла Генпрокуратура.

У липні генпрокурор Віктор Шокін заявив, що ГПУ підозрює працівників Центру в тому, що вони незаконно змінювали оцінки випускних тестів на користь третіх осіб.

"Я можу допустити, що хтось, якийсь співробітник, міг спокуситися, щоб десь якісь оцінки переправити", - сказав на брифінгу в Києві Сергій Квіт, повідомляє ВВС. Однак він наголосив, що правоохоронці не показали міністерству список таких змін, і сам він думає, що такі випадки могли бути лише поодинокими, "в межах статистичної похибки".

Читайте також: Уряд відсторонив директора Центру оцінювання якості освіти

При цьому він вважає невинним керівника центру Ігоря Лікарчука.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Багаторічний керівник цієї системи Лікарчук немає до цього відношення", - сказав міністр.

"Ми побачили, що система ЗНО не може бути поставлена під сумнів, вона солідна, має свою історію і свою логіку", - додав він.

У липні Кабмін відсторонив Ігоря Лікарчука від виконання обов'язків на час розслідування.