Служба безпеки України затримала у Слов'янську Донецької області бойовика із так званої "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Ним виявився 25-річний мешканець Слов'янська. Його завербував терорист "ДНР" на прізвисько "Царь" у минулому році під час окупації міста бойовиками. Злочинець брав участь у захопленні адміністративних приміщень органів влади. Також він чергував зі зброєю на блокпостах терористів.

Після того, як українські військові звільнили Слов'янськ, чоловік перебрався до Горлівки. Там він продовжував воювати у складі одного з терористичних угруповань "ДНР".

Правоохоронці зазначають, що бойовик визнав протиправність своїх дій. Він жалкує, що не скористався програмою з повернення на підконтрольну територію України громадян, які добровільно відмовилися від подальшої участі в бойових діях на боці так званих "ДНР/ЛНР".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: СБУ залишили "ДНР" без 135 ящиків горілки

Наразі тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за статтею Кримінального кодексу "створення терористичної групи".

Нагадаємо, СБУ затримала на Луганщині коригувальника терористів. Також він систематично передавав бойовикам розвідувальну інформацію щодо діяльності сил АТО в районі населених пунктів Станиця Луганська, Вільхове та Сизе.