Співробітники Служби безпеки знешкодили близько 20 диверсійно-развідувальних груп сепаратистів у прикордонних до зони АТО регіонах.

Як повідомляє Інтерфакс, про це заявив президент України Петро Порошенко в четвер у Києві під час вручення ключів від квартир співробітникам СБУ.

Він уточнив, що всі успішні операції здійснили в Харкові та Одесі за липень 2015 року.

"Служба безпеки України знешкодила більше 20 диверсійно-розвідувальних груп, припинила діяльність 18 агентурних мереж російських спецслужб, на стадії підготовки попередила майже 20 терористичних актів", - сказав він.

Глава держави підкреслив, що в 2015 році на Донбасі затримали більше 600 людей, яких завербували терористи.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Затриманий "ДНРівець" жалкує, що не скористався програмою повернення (фото, відео)

Порошенко також розповів про незаконний обіг зброї на території країни. За останні шість місяців, силовики вилучили понад 500 одиниць зброї, більше одного мільйона боєприпасів, більше 250 кілограмів вибухівки.

Його намагалися використовувати проти населення в мирних областях України, які межують з Донецькою і Луганською областями.

Нагадаємо, сьогодні СБУ затримала терориста "ДНР" у Слов'янську.