У Дніпропетровську 26 серпня розпочнеться п'ятиденний всеукраїнський форум волонтерів "ГромадаFest".

Форум проходитиме у форматі круглих столів, під час яких волонтери обговорять реабілітацію учасників бойових дій, будівництво житла для ветеранів АТО, фінансування волонтерського руху та можливість створення спільного координаційного центру волонтерської діяльності, пише Радіо Свобода.

"Того волонтерства, яке ми знали минулого року, вже немає. Сьогодні перед волонтерами постало питання, яка їхня роль в АТО. Було волонтерство, а стала політична і громадська еліта. Не всі готові це прийняти. Ми сподіваємося, що результатом форуму стане повне переформатування волонтерського руху", – зазначив голова громадської організації "Товариство ветеранів АТО" Кирило Сергеєв.

Читайте також: Кабмін затвердив допомогу у разі поранення чи загибелі волонтера

За словами волонтера Ганни Майбороди, основною проблемою волонтерського руху в Україні є відсутність інформаційної площадки, де волонтери могли б доповісти про результати своєї роботи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Активістка також вважає, що має бути створена державна програма дій, за якою регіональні об'єднання волонтерів отримають фінансування.

Представник організації "Юридичної сотні" Леся Василенко зазначила, що юристи організації також будуть присутні на форумі, аби врахувати побажання волонтерів під час створення нових законодавчих актів.

Перший волонтерський форум відбувся у вересні 2014 року у Харкові. Тоді учасники заходу зосередилися на допомозі військовим шпиталям і вимушеним переселенцям, проте, за їхніми словами, одного заходу було недостатньо, аби скоординувати діяльність усього волонтерського руху.