Аналітичний центр Cedos порахував кількість українських студентів у закордонних вищих навчальних закладах.

Як повідомляють Вести, українців в зарубіжних ВНЗ стало вдвічі більше.

Зараз близько 50 тисяч українців навчаються у 34 країнах світу на денній формі.

Найбільш популярною країною для українських студентів стала Польща. За даними дослідження, кожний другий іноземний студент у Польщі - українець.

Це становить рекорд за всю історію. Багато студентів роблять карту поляка, що полегшує їм перебування і навчання в сусідній країні.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

23-річний львів'янин Ігор Луцик навчається в магістратурі Люблінського університету і хоче продовжити навчання в Німеччині.

"Поїхав, щоб не забрали в АТО. Та й без війни в Україні немає перспектив, після Майдану, здається, стало тільки гірше. До речі, багато ВНЗ дають українцям великі знижки (1200 євро замість 2,5 тис.). А можна і виграти стипендію", - каже Ігор.

Читайте також: 963 жителя Криму стали студентами українських вишів - Міносвіти

Також популярні Німеччина, Канада, Чехія.

Дослідницький центр назвав тенденції в міграції українських студентів - найбільше українців виїхало після Майдану, а за останні два роки в закордонні вузи поступили 6,5 тисячі українців.

Нагадаємо, що екс-президент Польщі Броніслав Коморовський в останній день президенства спростив малий прикордонний режим з Україною.