Нову українську Конституцію проаналізують міжнародні юристи.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Гройсман пропонує запросити до України міжнародних юристів після голосування за законопроект у першому читанні. За його словами, висновки фахівців допоможуть знайти 300 голосів нардепів для подальшого проходження законопроекту.

"31 серпня ми голосуватимемо за зміни в Конституцію, треба 226 голосів, далі ми будемо консультуватися, коли виносити на остаточне голосування в 300 голосів. Давайте запросимо кращих міжнародних фахівців у галузі права, нобелівських лауреатів, хто має незаангажовану чисту репутацію і може дати свою оцінку", - заявив спікер.

Нагадаємо, що депутати можуть зібратися на позачергову сесію 27 чи 31 серпня. На ній депутати збираються розглянути проект Закону про зміни до Конституції в частині децентралізації.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Верховна Рада вирішить долю децентралізації 31 серпня - Гройсман

Проект нової Конституції викликав багато суперечок серед народних обранців, незважаючи на те, що Порошенко неодноразово підкреслював, що в ньому не йдеться про особливий статус Донбасу.

Проти таких змін до Конституції виступають народні депутати від партії "Самопоміч".