Вчора відбувся благодійний аукціон у музеї Шевченка, на якому продали 21 картину поранених бійців АТО.

Як повідомляє Fakty.ictv, його організувала Асоціація платників податків України.

Благодійники купили картин на 121 тисячу гривень, ще 94 тисячі гривень надійшли на рахунок, який був відкритий кілька тижнів тому. Асоціація платників податків передасть усі 215 тисяч гривень на лікування та реабілітацію поранених українських військових.

Фахівці Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука та Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури півтора місяці тренували поранених бійців.

Воїни малювали переважно природу України: квітка миру, шлях, Карпати, рідний край тощо.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Найдорожчою стала робота Олександра Зозуляка з Чернівецької області під назвою Рибалка, її купили за 12,5 тисяч гривень.

Читайте також: Поранених українських бійців доправили до Німеччини

Нагадаємо, що в червні волонтери організували пораненим бійцям АТО відпочинок та реабілітацію на березі Азовського моря. Там їх теж вчили малювати та плавати.