Інститут соціології НАН України оприлюднив опитування українців щодо їхнього позитивного або негативного відношення до вітчизняних діячів. Четвертий президент України Янукович зайняв перше місце у цьому рейтингу.

"Легітимний" випередив у цьому опитуванні навіть таких політиків, як Ленін та Сталін. Цікаво, що навіть на Донбасі Янукович на перших позиціях у рейтингу. Тут Леніна ненавидять 22% громадян, а екс-президента 20%. Четвертим антигероєм України виявився ще один президент - Віктор Ющенко.

Найбільшим героєм українці вважають Богдана Хмельницького (29%), Михайла Грушевського (21%) та князя Володимира (19%).

Українці також висловились щодо історичних подій. Так, 37% респондентів вважають проголошення Незалежності найбільш значущою подією для народу. Потім йде перемога у Другій світовій війні - 31%. На заході та у центрі більше віддають перевагу Незалежності, на сході та півдні - подіям сорокових років.

Майже одноголосно українці вважають Голодомор найгіршою подією у країні - 54%.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Біля СБУ відкрили пам'ятник загиблим героям (фото)

Дослідження провели працівники інституту спільно з благодійниками організації "Інтелектуальна перспектива" по всій території України, окрім окупованого Донбасу та Криму. В опитуванні прийняли участь 1802 людини. Похибка у результатах не перевищує 2,3%.