Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишнього начальника Управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Щеголева за підозрою в причетності до вбивства активістів Євромайдана.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на адвоката потерпілих Павла Диканя.

"Наскільки мені відомо, сьогодні суд заарештував Щеголева", - повідомив агентству пан Дикань.

Колишнього начальника столичного управління СБУ затримали 20 серпня.

До цього він перебував під домашнім арештом, але прокуратура винесла йому нову підозру в причетності до вбивства активістів Євромайдану, повідомило агентство.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Читайте також: СБУ вилучила 100 тисяч флаконів незаконних ліків

За словами адвоката, саме Щеголев як начальник управління СБУ в Києві та Київській області керував проведенням операції проти активістів Майдану 18-20 лютого 2014 року.

За підозрою до причетності до розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року заарештовано екс-співробітників спецроти "Беркуту" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника.