Президент Петро Порошенко вручить особовому складу Збройних Сил та іншим військовим формуванням озброєння та військову техніку. Все воно виготовлене або відновлена на підприємствах вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Заходи відбудуться у Чугуєві Харківської області.

Там, згідно плану, пройде церемонія вручення озброєння та військової техніки військовим та сертифікатів до них.

Українські військові підрозділи отримають 170 одиниць техніки, серед якої 25 танків БМ Булат, Т-64, Т-72, Т-80; 7 БМ-21 "Град", 5 — ЗРК "ОСА"; 5 самохідних мінометів Піон-2с7; 7 одиниць САУ "Гвоздика — 2с1"; 20 автомобілів "Хаммер"; 20 одиниць бойових машин піхоти БМП-2 та БМП-1; 15 одиниць гармат МТ 12 та МСТА—Б; 30 тягачів КРАЗ, 25 бортових автомобілів КРАЗ; 10 тягачів МАЗ та інші зразки озброєння та військової техніки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Волонтери закували в броню зенітки батальйону "Донбас" (фото)

Також під час церемонії військовослужбовцям, які брали участь в АТО, вручать державні нагороди.

Після закінчення урочистих заходів відбудеться огляд озброєння та військової техніки. Колона техніки пройде маршем та відбуватиме у місця дислокації підрозділів для виконання бойових завдань. На полігоні відбуватиметься перевірка вогневих спроможностей озброєння та військової техніки.