Російські режисери виступили зі зверненнями на захист свого колеги Олега Сенцова, звинуваченого у підготовці терористичних актів в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє "Новая газета".

Зокрема, українського режисера підтримали Олександр Сокуров, Володимир Котт, Володимир Мірзоєв, Олексій Герман-молодший, Павло Бардін, Олексій Федорченко і Аскольд Куров

"Руйнується життя, надії, цілий світ людини", - написав Олексій Герман-молодший.

Росіяни, за його словами, звикають до жорстокості, до крові та до стану внутрішньої війни.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"У нас заглушається гуманізм, який для багатьох був якорем", - наголосив він.

Володимир Котт задається питанням, чи розуміють прокурори, які беруть участь в процесі, що всі ці події - "неосудна політична розправа". Він додав, якщо вони це усвідомлять, то основна частина відповідальності ляже не на них особисто, а на "тих, хто віддав наказ". В протилежному випадку державні обвинувачі не усвідомлюють політичного підґрунтя справи і "перестали відрізняти реальність від фантазії Слідчого комітету".

"Пекло, яке сталося на наших очах, і якому ми сприяли своїм мовчанням", - наголосив Котт.

Читайте також: "Найстрашніший гріх на землі - це боягузтво" - останнє слово Сенцова в суді (відео)

Режисер Аскольд Куров повідомив про зйомки фільму "Звільнити Олега Сенцова", що тривають вже більше року.

Раніше лист з проханням звільнити Олега Сенцова написали члени Європейської кіноакадемії. Вони нагадали, що головні свідки обвинувачення - Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв - відмовилися від своїх показань, бо давали їх під тиском.

Нагадаємо, 19 серпня російський державний обвинувач попросив у суді для режисера Сенцова 23 роки позбавлення волі у колонії суворого режиму.